De Poliangolar® is het apparaat dat brootsen heeft gerevolutioneerd! Het produceren van polygonale profielen is dankzij de Poliangolar snel en eenvoudig en wordt toegepast in een groot scala sectoren.

Poliangolar ® Broots gereedschap

De Poliangolar® is een eenvoudig en gemakkelijk brootssysteem. Zo kunt u blinde en ondiepe gaten in de vorm van regelmatige of onregelmatige veelhoeken creëren met scherpe of afgeronde randen. De Poliangolar® werkt met een roterende beweging die naast hexagon, Torx en vierkante gaten, ook stervormige, rechthoekige, trapezoïde en andere gevormde profielen kan brootsen. Zowel inwendig, als inwendig.

Het brootsen kan succesvol worden uitgevoerd op een verscheidenheid aan materialen, waaronder:

  • Messing
  • Aluminium
  • Messing
  • Titanium
  • Brons

Profielen kunnen door middel van speciale hoeken ook op hardhout en plexiglas worden gesneden. De bewerkingstijden van de Poliangolar® zijn kort. De bewerkingstijd van bijvoorbeeld een 17mm hexagon van 20mm diep in hard staal duurt slechts tussen de 35 en 45 seconden.

Hoe werkt de Poliangolar?

De draaibeweging die door de Poliangolar met het profiel wordt gecreëerd maakt het mogelijk om een speciale vormen te brootsen. Door middel van de meegeleverde hendel kunnen ook polygonale sleuven in een hoekpositie worden geproduceerd. Voorafgaand aan het brootsen zal altijd een gat moeten worden geboord met een iets kleiner diameter dan de interne vorm van het beoogde profiel, voor een gedetailleerde instructie verwijzen wij u naar het instructieboekje. De Poliangolar is eenvoudig te gebruiken omdat er geen sjablonen of armaturen nodig zijn voor een efficiënte werking.

Hoe is de Poliangolar gemaakt?

De Poliangolar is samengesteld uit een body gemaakt van gehard en getemperd staal waaraan de snijstempel wordt ingevoegd. Het brootssysteem zit vast aan de machine doormiddel van een geharde tapschacht. De spindel, gemaakt van gehard en roestvrij staal loopt in lagers en is ontworpen om axiale en radiale stoten op te vangen. Tevens zijn alle profielen gemaakt van speciaal en gecertificeerd staal.

De robuustheid en eenvoud van de Poliangolar zorgen voor een extreem lange levensduur.

Op welke machines past de Poliangolar?

Poliangolar kan worden aangepast aan een breed scala aan machines, waaronder kolomboormachines, traditionele draaibanken en CNC-machines. Het assortiment gereedschapshouders is op aanvraag leverbaar met standaard schachten (conische, cilindrische, weldon) volgens ISO en DIN (VDI, HSK, BT-MAS) normen. Speciale schachten zijn op aanvraag leverbaar.